Friday, December 6, 2013

Omega Guard Shaklee, Apa Faedahnya?

Bulan ni, Shaklee buat promosi satu produk iaitu Shaklee Omega Guard. Musim cuti sekolah ni pulakan banyak kenduri, jadi apa kata untuk elakkan diri daripada dapat lemak tepu yang banyak kita tambahkan Shaklee Omega Guard dalam kehidupan seharian. 

Jom tengok apa itu Omega 3?

Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak boleh diperbuat oleh badan kita . Kebanyakan orang tak mendapat cukup omega-3, dan orang yang dalam darahnya ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak omega-3. Asid lemak Omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA. ALA ni akan diuraikan kepada EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga… kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, tak banyak lah ALA yang diuraikan. Haa… jangan taktau dalam Omega Guard Shaklee ada semua tu.. DHA, EPA, ALA…EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .

EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak .

Faedah & kepentingan Omega-3:

  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
  • Mengurangkan risiko strok
  • Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihat

Mengapa Omega Guard Shaklee?

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?

  • Ibu hamil
  • Ibu menyusu
  • Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
  • Lelaki
  • Warga Emas
  • Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
  • Mereka yang mementingkan kehidupan sihat



Bagi yang inginkan produk-produk shaklee, boleh emel masalah kesihatan anda ke izzahazfar@gmail.com. Free Consultation dan Best Price Offer ataupun boleh dibuat melalui PM ke Shaklee Distributor atau boleh juga SMS/Call/Whatsapp : 019-4142469

Bagi yang tinggal berhampiran dengan branch Shaklee boleh juga membuat pembelian sendiri dengan menggunakan ID saya 1085702 dan anda akan mendapat harga keahlian. Bagi yang ingin menjadi ahli shaklee atau agen shaklee atau Shaklee Distributor juga boleh PM atau SMS saya. InsyaALLAH saya akan guide anda sebaik mungkin. 
 
PROMOSI HEBAT DISEMBER : 
ANDA BELI 6 OMEGA GUARD, FREE 1  OMEGA GUARD. JUGA FREE MEMBERSHIP. REBUT PELUANG KEEMASAN INI.
 

No comments: